• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
    • ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
    • ΑΞΙΕΣ & ΣΤΟΧΟΙ
    • ΣΥΜΒΟΛΑΙΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
    • ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ
    • ΒΡΑΒΕΙΑ - ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
    • Blog
  • ΠΡΟΪΟΝΤΑ
    • ΑΛΕΥΡΑ >
      • ΚΙΤΡΙΝΟ "ΛΗΜΝΟΣ"
      • ΚΙΤΡΙΝΟ "ΛΗΜΝΟΣ" ΟΛΙΚΗΣ ΠΕΤΡΟΜΥΛΟΥ
      • ΚΡΙΘΑΡΕΝΙΟ ΠΕΤΡΟΜΥΛΟΥ
    • ΟΣΠΡΙΑ >
      • ΑΦΚΟΣ (ΦΑΒΑ ΛΗΜΝΟΥ)
      • ΡΕΒΥΘΙΑ "ΠΑΝΑΓΙΑΣ"
      • ΦΑΣΟΛΙ ΑΣΠΡΟΜΥΤΙΚΟ
      • ΦΑΚΗ ΨΙΛΗ
    • ΣΙΤΗΡΑ >
      • ΣΙΤΑΡΙ ΑΠΟΦ/ΝΟ "ΛΗΜΝΟΣ"
      • ΠΛΙΓΟΥΡΙ
    • B2B ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
    • ΕΜΠΟΡΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ
  • ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΑΡΤΟ-ΠΟΙΗΜΑΤΑ
  • ΛΗΜΝΟΣ

Χωριάτικο Λαδόψωμο με Αλεύρι Λήμνου κίτρινο & ολικής Πετρμύλου

5/26/2021

0 Comments

 
Picture
Το λαδόψωμο είναι το ψωμί που θα σου μυρίσει χωριό, είναι ενδιάμεσα σε χωριάτικο και ζυμωτό, έχει εξαιρετική κρούστα και αφράτη ψίχα που λιώνει στο στόμα και σου αφήνει στο τέλος την επίγευση ενός καλού ελαιόλαδου! Είναι εξαιρετικό για να συνοδέψεις οποιοδήποτε φαγητό και εξαιρετικό να το ψήσεις και το απολαύσεις με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι.

Η συνταγή είναι της Grecian Taste - 
www.greciantaste.com

ΥΛΙΚΑ

700g αλεύρι κίτρινο μαλακό Salamousas
300g αλεύρι κίτρινο ολικής Salamousas
20g μαγιά
20gρ αλάτι
100ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
650g νερό

* Kατά βούληση μπορώ να αλλάξω τις αναλογίες κίτρινου & ολικής 

ΖΥΜΗ

Διαλύω σε λίγο από το νερό τη μαγιά και το αφήνω για 5 λεπτά.
Ανακατεύω τα άλευρα. Προσθέτω το μείγμα μαγιάς, το αλάτι, το νερό και ζυμώνω καλά.
Προσθέτω το ελαιόλαδο σιγά σιγά και ζυμώνω μέχρι να πιει όλο το λάδι.
Σκεπάζω με μια πετσέτα και αφήνω να ξεκουραστεί 30 λεπτά.

ΠΥΡΕΞ ή ΦΟΡΜΑ

26 εκ περίπου, λαδώνω με ελαιόλαδο. Ζυμώνω τη ζύμη να πάρει λίγο αέρα και την τοποθετώ μέσα στη φόρμα, πρέπει να φτάνει μέχρι τη μέση, όχι παραπάνω. Πατάω για να πάρει το καλούπι του. Αφήνω να ξεκουραστεί 1 ώρα.
Βρέχω το ψωμί και πασπαλίζω με αλεύρι την επιφάνεια του ψωμιού. Χαράζω και ψήνω στους 200 C για 1 ώρα.

Καλή απόλαυση!
Picture
Picture
0 Comments



Leave a Reply.

    Λημνιός Αρτοποιός

    Εδώ μοιραζόμαστε συνταγές & τεχνικές με τα άλευρά μας!

    Κατηγορίες

    All
    Vegeterian
    Κίτρινο
    Κίτρινο Ολικής Πετρομύλου

    RSS Feed

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ

Picture

   ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Π.Χ. ΣΑΛΑΜΟΥΣΑΣ
Πρωτογενής τομέας - Εμπόριο

Salamousas Agrifood - Τομέας Αγροδιατροφής
Άλευρα, Όσπρια, Σιτηρά - Αναβίωση τοπικών ποικιλιών

Εμπορικό σήμα:
LEMNIAN REBORN SEEDS
ΛΗΜΝΙΑΚΟΙ ΑΝΑΒΙΩΜΕΝΟΙ ΣΠΟΡΟΙ

​
Μούδρος, Λήμνος,
​814 01

τηλ. & fax: 2254 071 404
κιν.: 697 716 4935 - 697 936 8812

agrifood@salamousas.gr
​

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

    eγγραφειτε

ΟΚ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
    • ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
    • ΑΞΙΕΣ & ΣΤΟΧΟΙ
    • ΣΥΜΒΟΛΑΙΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
    • ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ
    • ΒΡΑΒΕΙΑ - ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
    • Blog
  • ΠΡΟΪΟΝΤΑ
    • ΑΛΕΥΡΑ >
      • ΚΙΤΡΙΝΟ "ΛΗΜΝΟΣ"
      • ΚΙΤΡΙΝΟ "ΛΗΜΝΟΣ" ΟΛΙΚΗΣ ΠΕΤΡΟΜΥΛΟΥ
      • ΚΡΙΘΑΡΕΝΙΟ ΠΕΤΡΟΜΥΛΟΥ
    • ΟΣΠΡΙΑ >
      • ΑΦΚΟΣ (ΦΑΒΑ ΛΗΜΝΟΥ)
      • ΡΕΒΥΘΙΑ "ΠΑΝΑΓΙΑΣ"
      • ΦΑΣΟΛΙ ΑΣΠΡΟΜΥΤΙΚΟ
      • ΦΑΚΗ ΨΙΛΗ
    • ΣΙΤΗΡΑ >
      • ΣΙΤΑΡΙ ΑΠΟΦ/ΝΟ "ΛΗΜΝΟΣ"
      • ΠΛΙΓΟΥΡΙ
    • B2B ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
    • ΕΜΠΟΡΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ
  • ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΑΡΤΟ-ΠΟΙΗΜΑΤΑ
  • ΛΗΜΝΟΣ