• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
    • ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
    • ΑΞΙΕΣ & ΣΤΟΧΟΙ
    • ΣΥΜΒΟΛΑΙΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
    • ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ
    • ΒΡΑΒΕΙΑ - ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
    • Blog
  • ΠΡΟΪΟΝΤΑ
    • ΑΛΕΥΡΑ >
      • ΚΙΤΡΙΝΟ "ΛΗΜΝΟΣ"
      • ΚΙΤΡΙΝΟ "ΛΗΜΝΟΣ" ΟΛΙΚΗΣ ΠΕΤΡΟΜΥΛΟΥ
      • ΚΡΙΘΑΡΕΝΙΟ ΠΕΤΡΟΜΥΛΟΥ
    • ΟΣΠΡΙΑ >
      • ΑΦΚΟΣ (ΦΑΒΑ ΛΗΜΝΟΥ)
      • ΡΕΒΥΘΙΑ "ΠΑΝΑΓΙΑΣ"
      • ΦΑΣΟΛΙ ΑΣΠΡΟΜΥΤΙΚΟ
      • ΦΑΚΗ ΨΙΛΗ
    • ΣΙΤΗΡΑ >
      • ΣΙΤΑΡΙ ΑΠΟΦ/ΝΟ "ΛΗΜΝΟΣ"
      • ΠΛΙΓΟΥΡΙ
    • B2B ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
    • ΕΜΠΟΡΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ
  • ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΑΡΤΟ-ΠΟΙΗΜΑΤΑ
  • ΛΗΜΝΟΣ

Το Blog μας!

Άφκος (φάβα Λήμνου) με ραδίκια!

3/18/2020

1 Comment

 
Picture
Η φάβα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα νηστίσιμα πιάτα, γι' αυτό το λόγο προτείνουμε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή με υλικά που μπορεί όλοι να έχουμε στο σπίτι μας!❗️

⏱ Χρόνος προετοιμασίας: 15'
⏱ Χρόνος παρασκευής: 35'
​Για την συνταγή θα χρειαστούμε (για 4 μερίδες):
- 250 γρ. Φάβα Λήμνου
- 1 κρεμμύδι
- 2 καρότα
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 ζωμό λαχανικών
- 1300ml νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 φύλλα δάφνης
- 150 γρ. ραδίκια

Εκτέλεση:
Κόβουμε τα καρότα, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λεπτές φέτες και τα σοτάραμε σε 3 κ.σ. ελαιόλαδο, προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι, δενδρολίβανο και την δάφνη. Στην συνέχεια προσθέτουμε την φάβα και το νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει το ζωμό, το αφήνουμε να βράσει έως ότου αρχίσει να λιώνει η φάβα μας και απορροφήσει το νερό ανακατεύοντας συνεχώς για να μην μας κολλήσει. Έπειτα μεταφέρουμε την φάβα μας στο μίξερ με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να πάρει την υφή του πουρέ. Δοκιμάζουμε για να δούμε εάν θέλει επιπλέον αλάτι ή πιπέρι.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα αλατισμένο νερό έως ότου έρθει σε βρασμό και προσθέτουμε τα ραδίκια ώστε να ζεματιστούν για 2 λεπτά. Ακολούθως τα αφαιρούμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια έτσι ώστε να σταματήσουμε ακαριαία την διαδικασία βρασμού.

* Προαιρετικά σερβίρουμε με ψημένα κρεμμύδια και ντομάτα.
​
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση! Αναμένουμε τις εντυπώσεις σας και τις φωτογραφίες από την συνταγή.
1 Comment
Roy Elliott link
1/27/2021 06:06:24 pm

Thank you for sharingg

Reply



Leave a Reply.

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ

Picture

   ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Π.Χ. ΣΑΛΑΜΟΥΣΑΣ
Πρωτογενής τομέας - Εμπόριο

Salamousas Agrifood - Τομέας Αγροδιατροφής
Άλευρα, Όσπρια, Σιτηρά - Αναβίωση τοπικών ποικιλιών

Εμπορικό σήμα:
LEMNIAN REBORN SEEDS
ΛΗΜΝΙΑΚΟΙ ΑΝΑΒΙΩΜΕΝΟΙ ΣΠΟΡΟΙ

​
Μούδρος, Λήμνος,
​814 01

τηλ. & fax: 2254 071 404
κιν.: 697 716 4935 - 697 936 8812

agrifood@salamousas.gr
​

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

    eγγραφειτε

ΟΚ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
    • ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
    • ΑΞΙΕΣ & ΣΤΟΧΟΙ
    • ΣΥΜΒΟΛΑΙΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
    • ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ
    • ΒΡΑΒΕΙΑ - ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
    • Blog
  • ΠΡΟΪΟΝΤΑ
    • ΑΛΕΥΡΑ >
      • ΚΙΤΡΙΝΟ "ΛΗΜΝΟΣ"
      • ΚΙΤΡΙΝΟ "ΛΗΜΝΟΣ" ΟΛΙΚΗΣ ΠΕΤΡΟΜΥΛΟΥ
      • ΚΡΙΘΑΡΕΝΙΟ ΠΕΤΡΟΜΥΛΟΥ
    • ΟΣΠΡΙΑ >
      • ΑΦΚΟΣ (ΦΑΒΑ ΛΗΜΝΟΥ)
      • ΡΕΒΥΘΙΑ "ΠΑΝΑΓΙΑΣ"
      • ΦΑΣΟΛΙ ΑΣΠΡΟΜΥΤΙΚΟ
      • ΦΑΚΗ ΨΙΛΗ
    • ΣΙΤΗΡΑ >
      • ΣΙΤΑΡΙ ΑΠΟΦ/ΝΟ "ΛΗΜΝΟΣ"
      • ΠΛΙΓΟΥΡΙ
    • B2B ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
    • ΕΜΠΟΡΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ
  • ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΑΡΤΟ-ΠΟΙΗΜΑΤΑ
  • ΛΗΜΝΟΣ