• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
    • ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
    • ΑΞΙΕΣ & ΣΤΟΧΟΙ
    • ΣΥΜΒΟΛΑΙΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
    • ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ
    • ΒΡΑΒΕΙΑ - ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
    • Blog
  • ΠΡΟΪΟΝΤΑ
    • ΑΛΕΥΡΑ >
      • ΚΙΤΡΙΝΟ "ΛΗΜΝΟΣ"
      • ΚΙΤΡΙΝΟ "ΛΗΜΝΟΣ" ΟΛΙΚΗΣ ΠΕΤΡΟΜΥΛΟΥ
      • ΚΡΙΘΑΡΕΝΙΟ ΠΕΤΡΟΜΥΛΟΥ
    • ΟΣΠΡΙΑ >
      • ΑΦΚΟΣ (ΦΑΒΑ ΛΗΜΝΟΥ)
      • ΡΕΒΥΘΙΑ "ΠΑΝΑΓΙΑΣ"
      • ΦΑΣΟΛΙ ΑΣΠΡΟΜΥΤΙΚΟ
      • ΦΑΚΗ ΨΙΛΗ
    • ΣΙΤΗΡΑ >
      • ΣΙΤΑΡΙ ΑΠΟΦ/ΝΟ "ΛΗΜΝΟΣ"
      • ΠΛΙΓΟΥΡΙ
    • B2B ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
    • ΕΜΠΟΡΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ
  • ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΑΡΤΟ-ΠΟΙΗΜΑΤΑ
  • ΛΗΜΝΟΣ

Αλεύρι Κριθαρένιο Πετρομύλου
100% ολικής άλεσης | από δίστιχο κριθάρι Λήμνου

Picture
Το κριθάρι είναι ένα αρκετά διαδεδομένο δημητριακό στην Μεσόγειο και προορίζεται τόσο για ζωοτροφή όσο και για ανθρώπινη κατανάλωση. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο και τον Ξενοφώντα, το κριθάρι υπήρχε στην διατροφή όλων των αρχαίων λαών, μάλιστα ότι ήταν το κυριότερο δημητριακό στην διατροφή των αρχαίων Ελλήνων.

Στην Λήμνο το κριθάρι καταλαμβάνει το μεγαλύτερο ποσοστό των καλλιεργούμενων εκτάσεων. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατά την διάρκεια της κατοχής στην Λήμνο ζύμωναν σύμεικτο ψωμί από σκληρό σιτάρι & κριθάρι το οποίο ονόμαζαν "σμιγός" ή μ'γάδι"

Το κριθαρένιο αλεύρι που παράγουμε αλέθεται στον παραδοσιακό μας Πετρόμυλο διατηρώντας υψηλή γεύση και αρώματα και είναι ιδανικό για παξιμάδια και κριθαροκούλουρα ενώ μπορεί να μπει σε πρόσμιξη με δυνατά άλευρα σε προζυμένια ψωμιά για να δώσει έναν άλλο γευστικό τόνο!

​Το κριθαρένιο αλεύρι περιέχει λιγότερη γλουτένη από το αλεύρι σίτου και είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, που η τακτική κατανάλωσή τους, εξασφαλίζουν την καλή υγεία του εντέρου αλλά και ολόκληρου του οργανισμού, αφού συντελούν στην μείωση της υπέρτασης. 

Το κριθαρένιο αλεύρι, όπως και όλα τα άλευρα που δεν περιέχουν μεγάλη ποσότητα γλουτένης (σκληρού σίτου, άλευρα ολικής, βρώμης, σίκαλης κλπ) είναι προτιμότερο να συνδυάζονται με δυνατά άλευρα (μαλακό ή για όλες τις χρήσεις) καθ' ότι αυτούσια δεν έχουν καθόλου διόγκωση και δίνουν σκληρά και βαριά ψωμιά.

◈ Φυλάσσεται σε ξηρό και δροσερό μέρος και ιδανικά στην συντήρηση του ψυγείου.
​◈ Διατηρησιμότητα: 4 μήνες (από την ημέρα άλεσης)

​​ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ:  500g  ◈ 10kg  ◈ 25kg     ΤΕΜΑΧΙΑ/ΚΙΒ: 16

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ

Picture

   ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Π.Χ. ΣΑΛΑΜΟΥΣΑΣ
Πρωτογενής τομέας - Εμπόριο

Salamousas Agrifood - Τομέας Αγροδιατροφής
Άλευρα, Όσπρια, Σιτηρά - Αναβίωση τοπικών ποικιλιών

Εμπορικό σήμα:
LEMNIAN REBORN SEEDS
ΛΗΜΝΙΑΚΟΙ ΑΝΑΒΙΩΜΕΝΟΙ ΣΠΟΡΟΙ

​
Μούδρος, Λήμνος,
​814 01

τηλ. & fax: 2254 071 404
κιν.: 697 716 4935 - 697 936 8812

agrifood@salamousas.gr
​

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

    eγγραφειτε

ΟΚ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
    • ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
    • ΑΞΙΕΣ & ΣΤΟΧΟΙ
    • ΣΥΜΒΟΛΑΙΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
    • ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ
    • ΒΡΑΒΕΙΑ - ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
    • Blog
  • ΠΡΟΪΟΝΤΑ
    • ΑΛΕΥΡΑ >
      • ΚΙΤΡΙΝΟ "ΛΗΜΝΟΣ"
      • ΚΙΤΡΙΝΟ "ΛΗΜΝΟΣ" ΟΛΙΚΗΣ ΠΕΤΡΟΜΥΛΟΥ
      • ΚΡΙΘΑΡΕΝΙΟ ΠΕΤΡΟΜΥΛΟΥ
    • ΟΣΠΡΙΑ >
      • ΑΦΚΟΣ (ΦΑΒΑ ΛΗΜΝΟΥ)
      • ΡΕΒΥΘΙΑ "ΠΑΝΑΓΙΑΣ"
      • ΦΑΣΟΛΙ ΑΣΠΡΟΜΥΤΙΚΟ
      • ΦΑΚΗ ΨΙΛΗ
    • ΣΙΤΗΡΑ >
      • ΣΙΤΑΡΙ ΑΠΟΦ/ΝΟ "ΛΗΜΝΟΣ"
      • ΠΛΙΓΟΥΡΙ
    • B2B ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
    • ΕΜΠΟΡΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ
  • ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΑΡΤΟ-ΠΟΙΗΜΑΤΑ
  • ΛΗΜΝΟΣ