Πλιγούρι Λήμνου
από την ποικιλία σκληρού σίτου "Λήμνος"
Η ποικιλία 'Lemnos' είναι χαρακτηριστική παλιά, παραδοσιακή ποικιλία σκληρού σίτου της Λήμνου, ευρέως γνωστή με αναφορές σε πληθώρα επιστημονικών συγγραμμάτων. Αν και το μεγάλο ύψος του φυτού φέρνει πλάγιασμα της καλλιέργειας στο χωράφι δυσκολεύοντας τη συγκομιδή, η ποικιλία είναι άριστα προσαρμοσμένη στην περιοχή και το παραγόμενο σιτάρι είναι εξαιρετικής ποιότητας.
Η καλλιέργειά του όμως σταμάτησε τα προηγούμενα χρόνια, αφού οι σύγχρονες, βελτιωμένες ποικιλίες επικράτησαν στο πρωτογενή τομέα για διάφορους λόγους. Η επιχείρησή μας το 2012, αφού προμηθεύτηκε τον σπόρο από το Ινστιτούτο Σιτηρών του ΕΘΙΑΓΕ προχώρησε στην διαδικασία αναβίωσής της καλλιέργειάς του. Το παραγόμενο σιτάρι αποφλοιώνεται και σπάει σε Πετρόμυλο παράγοντας πλιγούρι μέτριου μεγέθους και ήπιας επεξεργασίας. Το αποφλοιωμένο σιτάρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές όπως σαλάτες, ενώ μπορεί να μαγειρευτεί και σαν σούπα ή να υποκαταστήσει το ρύζι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές σαλάτες, ενώ μπορεί να μαγειρευτεί και σαν σούπα ή να υποκαταστήσει το ρύζι. Ακόμη, μπορείτε να έχετε πάντα διαθέσιμο στο ψυγείο ένα μπολ βρασμένο πλιγούρι για να συνοδεύετε το γιαούρτι μαζί με μέλι ή φρούτα. ◈ Φυλάσσεται σε ξηρό και δροσερό μέρος ◈ Ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας: 24 μήνες (από την ημερομηνία συγκομιδής).
|