Στα πλαίσια των ενεργείων προβολής και προώθησης της επιχείρησής μας για το 2018 συμμετείχαμε στην 27η Διεθνή Έκθεση Τροφίων και ποτών DETROP 2018 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης στις 24, 25 & 26 Φεβρουαρίου. Είχαμε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με επαγγελματίες του κλάδου αλλά και λάτρεις του παραδοσιακού τροφίμου και της Ελληνικής γης όπου συζητήσαμε για την πορεία του κλάδου και τα προβλήματά του. Συζητήσαμε τρόπους συνεργασίας και συνέργειας με εμπόρους, ιδιοκτήτες delicatessen και παντοπωλείων αλλά και αρτοποιούς οι οποίοι έδειξαν αρκετό ενδιαφέρον για τα προϊόντα μας αλλά και το project αναβίωσης των τοπικών ποικιλιών, ενώ ο Άφκος και το Αλεύρι 'Λήμνος' παρουσιάστηκαν με επιτυχία στα food bars της έκθεσης από την Chef Stories. Τα Λημνιακά προϊόντα και το τουριστικό προϊόν του νησιού χαίρουν ιδιαίτερης αναγνώρισης από το κοινό της Β Ελλάδος γενικότερα, γεγονός που μας χαροποίησε ιδιαίτερα. Είχαμε την τιμή να έχουμε δίπλα μας καλούς φίλους που στήριξαν την παρουσία μας όπως ο Δημήτρης Τριανταφύλλου (διευθύνων Βιοζωκατ), Μαλιώκας Ηλίας (Βιοζωκατ), ο συνεργάτης και καθηγητής του Αριστοτελείου κ. Γιάννης Τσιάλτας, ο Μάκης Χρυσάφης (Χρυσάφη ΑΒΕΕ), οι συνεργάτες - διανομείς μας σε Λήμνο και Θεσσαλονίκη Αριστείδης Τζάνερο και Όμηρος Κοντό αντίστοιχα.
Επιπλέον, το παρόν έδωσαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λημνιών Θεσσαλονίκης, κ. Μαντάς, ο φίλος Χριστόδουλος Χατζηδήμος, ο εραστής της Λήμνου κ. Ζαφείριος Χατζηχαλκιάς και ο εκπρόσωπος της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Ψαριανός. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την συγχρηματοδότηση της παρουσίας μας στην έκθεση, του συνεργάτες Μιχάλη Μεϊμάρογλου και Κωσταντίνο Μεϊμάρογλου για το στήσιμο του stand, την Helexpo και την Σέβη Καφφά για την συνεργασία, αλλά και όλο το προσωπικό που κρατούσε τον χώρο καθαρό. Με εκτίμηση, Salamousas Agrifood
0 Comments
Η σειρά 'Lemnian Reborn Seeds - Λημνιακοί Αναβιωμένοι Σπόροι' αλλά και το αλεύρι από την τοπική ποικιλία 'Λήμνος' είναι διαθέσιμα στην αγορά της Θεσσαλονίκης σε 3 επιλεγμένα delicatessen!
- Εδώδιμον (Βασιλέως Ηρακλείου 26, Κέντρο) - Το Παντοπωλείο της Θεσσαλονίκης (Κομνηνών 12, Κέντρο) - Εστία (Γεωργίου Βιζυηνού 59, Σαράντα Εκκλησιές) Περιένουμε να τα δοκιμάσετε και να ακούσουμε τις αντυπώσεις σας! Την προηγούμενη Δευτέρα 4 Δεκέμβρη προχωρήσαμε στην σπορά των κτημάτων μας για την φετινή χρονιά με την συνεργασία των καλών φίλων Πάρη Σακαλή και Γιάννη Αχιλλιά. Τα στρέμματα που σπάρθηκαν πολλαπλασιάστηκαν σε σχέση με την περσινή χρονιά λόγω της επικείμενης αύξησης της ζήτησης στα όσπρια αλλά και το αλέυρι μας ως απόρροια του ανοίγματος σε νέες αγορές. Η αρχή έγινε με το Ρεβυθι ποικιλίας Παναγιάς νωρίς το πρωί, συνεχίσαμε με τον Άφκο και από το μεσημεράκι μέχρι αργά ο βράδυ ολοκληρώσαμε με την σπορά των σιταριών και τις ποικιλίες 'Λήμνος' και Μαυραγάνι. Η σπορά του Κουκιού έγινε την προηγούμενη μέρα χειρωνακτικά στο κτήμα που βρίσκεται στην αυλή του σπιτιού μας. Μετά την ολοκλήρωση της σποράς αναμέναμε μια καλή βροχή η οποία δυστυχώς δεν έχει έρθει μεχρι στιγμής Στα θετικά είναι οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.
Η επιχείρησή μας δραστηριοποιείται στον χώρο των οσπρίων από το 2012, όταν και τέθηκε σε εφαρμογή το πρότζεκτ αναβίωσης των τοπικών ποικιλιών. Μέχρι και φέτος τα παραγόμενα προϊόντα μας ήταν διαθέσιμα για χύμα πώληση σε σημεία του νησιού και της υπόλοιπης Ελλάδας. Τον Ιούνιο προχωρήσαμε στην τυποποίηση του κίτρινου Αλεύρου από την ποικιλία σκληρού σίτου 'Λήμνος' και πλέον είμαστε έτοιμοι για το επόμενο μεγάλο βήμα μας.
Η νέα γκάμα μας με την επωνυμία 'Lemnian Reborn Seeds - Λημνιακοί Αναβιωμένοι Σπόροι' περιλαμβάνει τα προϊόντα Άφκος, Ρεβύθι, Φασολάκι, Κουκί και σιτάρι αποφλοιωμένο, προερχόμενα από τοπικές αναβιωμένες ποικιλίες, σε νέα ανταγωνιστική συσευασία των 500 γρ. Σκοπός μας είναι η γκάμα αυτή να ταξιδέψει στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε επιλεγμένα delicatessen, παντοπωλεία και καταστήματα παραδοσιακών προϊόντων που σέβονται τα Ελληνικά προϊόντα και τον Έλληνα παραγωγό. |
|