Σιτάρι αποφλοιωμένο
|
|
Η ποικιλία 'Lemnos' είναι χαρακτηριστική παλιά, παραδοσιακή ποικιλία σκληρού σίτου της Λήμνου, ευρέως γνωστή με αναφορές σε πληθώρα επιστημονικών συγγραμμάτων. Αν και το μεγάλο ύψος του φυτού φέρνει πλάγιασμα της καλλιέργειας στο χωράφι δυσκολεύοντας τη συγκομιδή, η ποικιλία είναι άριστα προσαρμοσμένη στην περιοχή και το παραγόμενο σιτάρι είναι εξαιρετικής ποιότητας.
Η καλλιέργειά του όμως σταμάτησε τα προηγούμενα χρόνια, αφού οι σύγχρονες, βελτιωμένες ποικιλίες επικράτησαν στο πρωτογενή τομέα για διάφορους λόγους. Η επιχείρησή μας το 2012, αφού προμηθεύτηκε τον σπόρο από το Ινστιτούτο Σιτηρών του ΕΘΙΑΓΕ προχώρησε στην διαδικασία αναβίωσής της καλλιέργειάς του. Το παραγόμενο σιτάρι αποφλοιώνεται και συσκευάζεται σε σακουλάκι των 500 γραμμαρίων ενώ το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής αλέθεται παράγοντας έτσι τα άλευρά μας. Το αποφλοιωμένο σιτάρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές σαλάτες, ή να αντικαταστήσει το ρύζι. ◈ Φυλάσσεται σε ξηρό και δροσερό μέρος
◈ Ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας: 24 μήνες (από την ημερομηνία συγκομιδής)
|