• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
    • ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
    • ΑΞΙΕΣ & ΣΤΟΧΟΙ
    • ΣΥΜΒΟΛΑΙΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
    • ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ
    • ΒΡΑΒΕΙΑ - ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
    • Blog
  • ΠΡΟΪΟΝΤΑ
    • ΑΛΕΥΡΑ >
      • ΚΙΤΡΙΝΟ "ΛΗΜΝΟΣ"
      • ΚΙΤΡΙΝΟ "ΛΗΜΝΟΣ" ΟΛΙΚΗΣ ΠΕΤΡΟΜΥΛΟΥ
      • ΚΡΙΘΑΡΕΝΙΟ ΠΕΤΡΟΜΥΛΟΥ
    • ΟΣΠΡΙΑ >
      • ΑΦΚΟΣ (ΦΑΒΑ ΛΗΜΝΟΥ)
      • ΡΕΒΥΘΙΑ "ΠΑΝΑΓΙΑΣ"
      • ΦΑΣΟΛΙ ΑΣΠΡΟΜΥΤΙΚΟ
      • ΦΑΚΗ ΨΙΛΗ
    • ΣΙΤΗΡΑ >
      • ΣΙΤΑΡΙ ΑΠΟΦ/ΝΟ "ΛΗΜΝΟΣ"
      • ΠΛΙΓΟΥΡΙ
    • B2B ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
    • ΕΜΠΟΡΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ
  • ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΑΡΤΟ-ΠΟΙΗΜΑΤΑ
  • ΛΗΜΝΟΣ

Το Blog μας!

Ιταλική focaccia με Κίτρινο Αλεύρι "Λήμνος"!

5/20/2020

1 Comment

 
Picture
Χρησιμοποιώντας μια αυθεντική Λημνιακή πρώτη ύλη, ταξιδεύουμε στην όχι πολύ μακρινή Ιταλία και ετοιμάζουμε Focaccia με αλάτι κ δεντρολίβανο. Η φοκάτσια, θα μπορούσε να είναι και η μαμά της πίτσας. Ένα νόστιμο και εύκολο στην παρασκευή του ψωμί, που συναντάμε σε όλη την Ιταλία, αν και κάποιοι λένε ότι το έφτιαξαν πρώτοι οι Αρχαίοι Έλληνες.

Για την συνταγή θα χρειαστούμε:

- 1 φλ νερό εμφιαλωμένο
- 1 + 1/2 φλ κίτρινο αλεύρι Σαλαμουσάς
- 1/2 κ.γ μαγιά

Σε μπολ τα ανακατεύουμε τα 3 πρώτα υλικά χρησιμοποιώντας μια μία μαρίζ και τα αφήνουμε σκεπασμένα με μεμβράνη για 6-8 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου..

- 1/2 φλ νερό εμφιαλωμένο

- 1/2 κ.γ μαγιά
- 1/3 φλ ελαιόλαδο
- 2 + 1/2 φλ κίτρινο αλεύρι Σαλαμουσάς
- 1 κ.γ αλάτι
- Αλάτι χοντρό
- Δεντρολίβανο

Μετά τις 8 ώρες ανακατεύουμε τα πάνω υλικά με το μείγμα που φτιάξαμε. Η ζύμη θα είναι κολλώδης έτσι, ζυμώνουμε 6-7 λεπτά και αφήνουμε σε λαδωμένο μπολ σκεπασμένο με διάφανη μεμβράνη για 1 ώρα . Μετά την μία ώρα σε λαδωμένη επιφάνεια ανοίγουμε την ζύμη με τα χέρια μας, την διπλώνουμε σε φάκελο και την αφήνουμε άλλη μια ώρα σκεπασμένη. Μετά την 1 ώρα πιέζουμε την ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα και την βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί για 1 ώρα σκεπασμένη με μεμβράνη! Παράλληλα ανοίγουμε στο μέγιστο τον φούρνο στις αντιστάσεις για 1 ώρα να προθερμανθεί.. Μετά την 1 ώρα λαδώνουμε με ελαιόλαδο την επιφάνεια και πατάμε με τα χέρια να κάνει πολλές λακούβες.
Ρίχνουμε χοντρό αλάτι κ ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Αφήνουμε να κρυώσει και μετά ρίχνουμε το δεντρολίβανο.!

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ψωμί σας με την αφράτη focaccia που μόλις φτιάξατε ή ακόμη να την φτιάξετε για πρωινό και δεκατιανό!

Καλή σας απόλαυση!
1 Comment
Lesbian Clubs Ohio link
11/19/2022 04:11:41 am

Greaat read thanks

Reply



Leave a Reply.

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ

Picture

   ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Π.Χ. ΣΑΛΑΜΟΥΣΑΣ
Πρωτογενής τομέας - Εμπόριο

Salamousas Agrifood - Τομέας Αγροδιατροφής
Άλευρα, Όσπρια, Σιτηρά - Αναβίωση τοπικών ποικιλιών

Εμπορικό σήμα:
LEMNIAN REBORN SEEDS
ΛΗΜΝΙΑΚΟΙ ΑΝΑΒΙΩΜΕΝΟΙ ΣΠΟΡΟΙ

​
Μούδρος, Λήμνος,
​814 01

τηλ. & fax: 2254 071 404
κιν.: 697 716 4935 - 697 936 8812

agrifood@salamousas.gr
​

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

    eγγραφειτε

ΟΚ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
    • ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
    • ΑΞΙΕΣ & ΣΤΟΧΟΙ
    • ΣΥΜΒΟΛΑΙΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
    • ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ
    • ΒΡΑΒΕΙΑ - ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
    • Blog
  • ΠΡΟΪΟΝΤΑ
    • ΑΛΕΥΡΑ >
      • ΚΙΤΡΙΝΟ "ΛΗΜΝΟΣ"
      • ΚΙΤΡΙΝΟ "ΛΗΜΝΟΣ" ΟΛΙΚΗΣ ΠΕΤΡΟΜΥΛΟΥ
      • ΚΡΙΘΑΡΕΝΙΟ ΠΕΤΡΟΜΥΛΟΥ
    • ΟΣΠΡΙΑ >
      • ΑΦΚΟΣ (ΦΑΒΑ ΛΗΜΝΟΥ)
      • ΡΕΒΥΘΙΑ "ΠΑΝΑΓΙΑΣ"
      • ΦΑΣΟΛΙ ΑΣΠΡΟΜΥΤΙΚΟ
      • ΦΑΚΗ ΨΙΛΗ
    • ΣΙΤΗΡΑ >
      • ΣΙΤΑΡΙ ΑΠΟΦ/ΝΟ "ΛΗΜΝΟΣ"
      • ΠΛΙΓΟΥΡΙ
    • B2B ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
    • ΕΜΠΟΡΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ
  • ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΑΡΤΟ-ΠΟΙΗΜΑΤΑ
  • ΛΗΜΝΟΣ