Αλεύρι Κριθαρένιο Πετρομύλου
100% ολικής άλεσης | από δίστιχο κριθάρι Λήμνου
Το κριθάρι είναι ένα αρκετά διαδεδομένο δημητριακό στην Μεσόγειο και προορίζεται τόσο για ζωοτροφή όσο και για ανθρώπινη κατανάλωση. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο και τον Ξενοφώντα, το κριθάρι υπήρχε στην διατροφή όλων των αρχαίων λαών, μάλιστα ότι ήταν το κυριότερο δημητριακό στην διατροφή των αρχαίων Ελλήνων.
Στην Λήμνο το κριθάρι καταλαμβάνει το μεγαλύτερο ποσοστό των καλλιεργούμενων εκτάσεων. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατά την διάρκεια της κατοχής στην Λήμνο ζύμωναν σύμεικτο ψωμί από σκληρό σιτάρι & κριθάρι το οποίο ονόμαζαν "σμιγός" ή μ'γάδι" Το κριθαρένιο αλεύρι που παράγουμε αλέθεται στον παραδοσιακό μας Πετρόμυλο διατηρώντας υψηλή γεύση και αρώματα και είναι ιδανικό για παξιμάδια και κριθαροκούλουρα ενώ μπορεί να μπει σε πρόσμιξη με δυνατά άλευρα σε προζυμένια ψωμιά για να δώσει έναν άλλο γευστικό τόνο! Το κριθαρένιο αλεύρι περιέχει λιγότερη γλουτένη από το αλεύρι σίτου και είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, που η τακτική κατανάλωσή τους, εξασφαλίζουν την καλή υγεία του εντέρου αλλά και ολόκληρου του οργανισμού, αφού συντελούν στην μείωση της υπέρτασης. Το κριθαρένιο αλεύρι, όπως και όλα τα άλευρα που δεν περιέχουν μεγάλη ποσότητα γλουτένης (σκληρού σίτου, άλευρα ολικής, βρώμης, σίκαλης κλπ) είναι προτιμότερο να συνδυάζονται με δυνατά άλευρα (μαλακό ή για όλες τις χρήσεις) καθ' ότι αυτούσια δεν έχουν καθόλου διόγκωση και δίνουν σκληρά και βαριά ψωμιά. ◈ Φυλάσσεται σε ξηρό και δροσερό μέρος και ιδανικά στην συντήρηση του ψυγείου. ◈ Διατηρησιμότητα: 4 μήνες (από την ημέρα άλεσης) ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ: 500g ◈ 10kg ◈ 25kg ΤΕΜΑΧΙΑ/ΚΙΒ: 16 |