Με έδρα το Μούδρο της Λήμνου και κοντά 100 χρόνια ενασχόλησης με τον πρωτογενή τομέα του νησιού, παράγουμε και συσκευάζουμε όσπρια, άλευρα & σιτηρά από τοπικές & παραδοσιακές ποικιλίες της Λήμνου και όχι μόνο.
ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Ο πατέρας μας, Χρήστος Σαλαμούσας ο οποίος εισάγει πρώτος την Συμβολαιακή Γεωργία στο νησί οραματίζεται την αναβίωση των τοπικών ποικιλιών της Λήμνου, οι οποίες είχαν χαθεί από τους αγρούς του νησιού τα προηγούμενα χρόνια.
Το 2007 μπαίνει στην διαδικασία συλλογής των σπόρων. Ακολουθεί η ανάλυσή τους και οι πειραματισμοί σχετικά με τις κατάλληλες μεθόδους καλλιέργειας με σκοπό τον πολλαπλασιασμό του γενετικού υλικού μέχρι το στάδιο της σταθεροποίησης της παραγωγής που θα έδινε την δυνατότητα στα προϊόντα να βγούν πλέον με συνέπεια στην αγορά. Σημαντική συνεισφορά σε όλα αυτά έχει το Τμήμα Τροφίμων & Διατροφής του Παν. Αιγαίου, το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δημοκριτείου Θράκης και το Γεωπονικό του Αριστετελείου, τα οποία παρέχουν την κατάλληλη εμπειρία και τεχνογνωσία τους.
Τα προϊόντα καλλιεργούνται σε ιδιόκτητα κτήματα της ανατολικής Λήμνου και σε συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς, μέσω Συμβολαιακής Γεωργίας. Το 2012 βγαίνουν δειλά στην αγορά σε συσκευασίες των 10kg, ενώ το 2017 με τη νέα γενιά να αναλαμβάνει ρόλους, προχωρούμε με εξωστρέφεια στην συσκευασία των προϊόντων και την τοποθέτησή τους σε παντοπωλεία, delicatessens που σέβονται τον Έλληνα παραγωγό και τα προϊόντα του σε όλη την Ελλάδα και δειλά στο εξωτερικό.
Tα προϊόντα μας ανάγονται σε παραδοσιακά, προστιθέμενης αξίας, προερχόμενα 100% από τοπικές, παραδοσιακές αναβιωμένες ποικιλίες.
Σήμερα, καλλιεργούμε όσπρια όπως ο Άφκος (λαθούρι Λήμνου), Ασπρομύτικο Φασόλι Λήμνου, Ρεβύθια μέτρια, Φακή ψιλή και τα σιτηρά Σκληρό σιτάρι "Λήμνος" & "Μαυραγάνι" Λήμνου, Κριθάρι "Παναγιάς" Λήμνου κ.α.
ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Ο πατέρας μας, Χρήστος Σαλαμούσας ο οποίος εισάγει πρώτος την Συμβολαιακή Γεωργία στο νησί οραματίζεται την αναβίωση των τοπικών ποικιλιών της Λήμνου, οι οποίες είχαν χαθεί από τους αγρούς του νησιού τα προηγούμενα χρόνια.
Το 2007 μπαίνει στην διαδικασία συλλογής των σπόρων. Ακολουθεί η ανάλυσή τους και οι πειραματισμοί σχετικά με τις κατάλληλες μεθόδους καλλιέργειας με σκοπό τον πολλαπλασιασμό του γενετικού υλικού μέχρι το στάδιο της σταθεροποίησης της παραγωγής που θα έδινε την δυνατότητα στα προϊόντα να βγούν πλέον με συνέπεια στην αγορά. Σημαντική συνεισφορά σε όλα αυτά έχει το Τμήμα Τροφίμων & Διατροφής του Παν. Αιγαίου, το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δημοκριτείου Θράκης και το Γεωπονικό του Αριστετελείου, τα οποία παρέχουν την κατάλληλη εμπειρία και τεχνογνωσία τους.
Τα προϊόντα καλλιεργούνται σε ιδιόκτητα κτήματα της ανατολικής Λήμνου και σε συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς, μέσω Συμβολαιακής Γεωργίας. Το 2012 βγαίνουν δειλά στην αγορά σε συσκευασίες των 10kg, ενώ το 2017 με τη νέα γενιά να αναλαμβάνει ρόλους, προχωρούμε με εξωστρέφεια στην συσκευασία των προϊόντων και την τοποθέτησή τους σε παντοπωλεία, delicatessens που σέβονται τον Έλληνα παραγωγό και τα προϊόντα του σε όλη την Ελλάδα και δειλά στο εξωτερικό.
Tα προϊόντα μας ανάγονται σε παραδοσιακά, προστιθέμενης αξίας, προερχόμενα 100% από τοπικές, παραδοσιακές αναβιωμένες ποικιλίες.
Σήμερα, καλλιεργούμε όσπρια όπως ο Άφκος (λαθούρι Λήμνου), Ασπρομύτικο Φασόλι Λήμνου, Ρεβύθια μέτρια, Φακή ψιλή και τα σιτηρά Σκληρό σιτάρι "Λήμνος" & "Μαυραγάνι" Λήμνου, Κριθάρι "Παναγιάς" Λήμνου κ.α.