Τα χειμωνιάτικα κέικ μυρίζουν κανέλα, μοσχοκάρυδο και γαρύφαλλο, δίνεις όλη την αγάπη σου και φαντασία για τα υπόλοιπα υλικά. Μια συνταγή κέικ μπορεί πραγματικά να αναβαθμιστεί με μυρωδιές καρυκεύματα και πιο υγιεινά υλικά!
Αυτό το κέικ έχει γίνει χωρίς ζάχαρη αλλά με μελάσα. Έχει μήλο , σταφίδες και κομμάτια μαύρης σοκολάτας. που αν το φας ζεστό ρέει μέσα στο κέικ, τέλος έχει φοβερά, μυρωδάτα μπαχαρικά που αγαπά ο χειμώνας. συνταγή: www.greciantaste.com ◦ Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά ◦ Χρόνος Αναμονής: 0 ◦ Χρόνος Ψησίματος: 30 λεπτά ◦ Συνολική Διάρκεια: 35 λεπτά Υλικά: - 400 γρ Αλεύρι Λήμνου κίτρινο ποικιλίας "Λήμνος" Salamousas Agrifood - 250 γρ γάλα αμυγδάλου ( μπορείτε και κανονικό γάλα) - 1 μήλο κομμένο σε κυβάκια - 80 γρ σταφίδες - 125 γρ μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη - 3 κσ ελαιόλαδο - 2 κγ μπέικιν - 1/2 κγ μαγειρική σόδα - 180 γρ μελάσα - 1 κσ κανέλα - 1 κγ μοσχοκάρυδο - 1/2 κγ γαρύφαλλο - 1/2 κγ αλάτι Εκτέλεση: - Ανακατεύω το αλεύρι, μπέικιν, σόδα κ μπαχαρικά. Προσθέτω τα υγρά υλικά. Προσθέτω τέλος το μήλο, σταφίδες και σοκολάτα. Η ζύμη πρέπει να είναι αρκετά πηχτή. - Τοποθετώ το μίγμα σε μακρόστενη φόρμα, σε αντικολλητικό χαρτί. - Ψήνω στους 190-200 C για μισή ώρα ελέγχοντας με μια οδοντογλυφίδα την διαδικασία. Είναι ένα τόσο ιδιαίτερο κέικ, αφρός που είναι τόσο οικείο στη γεύση όλων. Είναι το κέικ της οικογένειας, το κέικ που θα το συνοδεύσεις με το καφέ ή τσάι σου και τα παιδιά με το γάλα τους.
1 Comment
Leave a Reply. |
Λημνιός ΑρτοποιόςΕδώ μοιραζόμαστε συνταγές & τεχνικές με τα άλευρά μας! Κατηγορίες |