Συνταγή της Grecian Taste - www.greciantaste.com
Υλικά (για 1 πίτσα των 8 τεμαχίων) 240g αλεύρι κίτρινο Salamousas Agrifood 125ml νερό 1/2 φακελάκια μαγιά 2 κσ ελαιόλαδο 1/2 κγλ αλάτι : 2 κσ ντοματοχυμός 1 κσ ντοματοπελτές 2 κσ ελαιόλαδο 5 φέτες βίγκαν τυρί 5 φέτες βίγκαν ή κλασσικό μπέικον 5 ντοματίνια αποξηραμένες ελιές Ζύμη Προσθέτω στο μισό νερό τη μαγιά και 2 κσ αλεύρι. Ανακατεύω και αφήνω για 10 λεπτά. Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνω για 5 λεπτά. Κλείνω με μεμβράνη αφήνω για 40 λεπτά. Ξαναζυμώνω για 3 λεπτά. Κλείνω ξανά με μεμβράνη και αφήνω για 2 ώρες να ξεκουραστεί. Πίτσα Ανοίγω τη ζύμη μου σε αλευρωμένη επιφάνεια. Προσθέτω τον ντοματοχυμό, ντοματοπελτέ, το ελαιόλαδο και ρίγανη ως βάση και απλώνω. Ακουμπώ τα υπόλοιπα υλικά. Ψήνω Σε προθερμασμένο φούρνο στους 250c 4 λεπτά στη κάτω σχάρα και 8 λεπτά στην πάνω. Εμείς την ψήσαμε στην ηλεκτρική ψησταριά και έγινε όπως στον ξυλόφουρνο! Πραγματικά η πίτσα είναι όνειρο!
0 Comments
Leave a Reply. |
Λημνιός ΑρτοποιόςΕδώ μοιραζόμαστε συνταγές & τεχνικές με τα άλευρά μας! Κατηγορίες |